حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی پرستاری را ترکیبی از مجموعه ارزش های اخلاقی و فضائل انسانی خواندند و با اشاره به سربلندی و بصیرت ملت ایران در آزمون های بزرگ بویژه حماسهی نهم دی سال ۸۸ و حوادث آبانماه امسال و جدا کردن صف خود از فتنهگران و تخریبکنندگان اموال عمومی، موج تنفر از آمریکا در منطقه بویژه در عراق را واکنش طبیعی مردم نسبت به جنایت های آمریکا برشمردند و با اشاره به اظهارات رئیسجمهور آمریکا در مقصر دانستن ایران بهعنوان عامل اصلی قضایای روز سهشنبهی عراق و تهدید ملت ایران، تأکید کردند: اینگونه سخنان، بیربط و غیرمنطقی است، چرا که مردم منطقه بشدت از آمریکا متنفرند. همه بدانند جمهوری اسلامی به دنبال جنگ نیست اما با هر کس که منافع، مصالح، عزت، عظمت و پیشرفت ملت ایران را تهدید کند، بدون ملاحظه مقابله و ضربهی سختی به او وارد خواهد کرد.
حضرت آیتالله خامنهای در سخنان خود ضمن تبریک سالروز میلاد حضرت زینب سلاماللهعلیهاو روز پرستار، به مراسم پاسداشت نهم دی در سراسر کشور اشاره کردند و گفتند: در روز ۹ دی سال ۸۸ که یکی از آزمون های بزرگ بود، ملت ایران با حضور سراسری در خیابان ها و با بصیرت و هوشیاری، خوش درخشید و توانست یک توطئهی مهم و ریشهدار را از بین ببرد.
حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به حوادث اخیر آبانماه افزودند: مردم مطالباتی دارند که در اغلب موارد هم حق با مردم است و اگر این توقعات و انتظارات برآورده نشود، اعتراض می کنند اما مطالبات مردم مسئلهای متفاوت از فتنهسازی به بهانهی این مطالبات است که این دومی کار دشمن است.
رهبر انقلاب اسلامی خاطرنشان کردند: مردم مطالباتی داشتند اما افرادی که دشمن برای سوءاستفاده از این مطالبات آماده کرده بود، فوراً وارد شدند و شروع به تخریب کردند. بصیرت مردم در این حوادث آنجا بود که تا سوءاستفادهی دشمن را دیدند، صف خود را از فتنهگران که سعی میکردند خود را در بین مردم مخفی کنند، جدا کردند و فتنهگر تنها ماند. چند روز بعد نیز مردم در قالب اجتماعات عظیم در شهرهای مختلف کشور به خیابان ها آمدند.
ایشان با تأکید بر اینکه بصیرت و هوشیاری مردم در آبانماه همانند بصیرت مردم در سال ۸۸، غائله را به پایان رساند، گفتند: آن کسانی که صحنهگردانان اصلی اغتشاش های آبانماه و حمله به زیرساختها همچون انبار بنزین و انبار گندم و اموال عمومی بودند، افراد مرتبط با سرویسهای اطلاعاتی بیگانگان هستند.
رهبر انقلاب اسلامی افزودند: یکی از مسئولان بلندپایهی کشور به نقل از یکی از سیاستمداران خارجی که در روزهای حوادث آبان در واشنگتن به سر می بُرد، می گفت آمریکاییها در روز اول حادثه بسیار خوشحال و مسرور بودند و کار ایران را تمامشده می دانستند اما یکی دو روز بعد که قضایا جمع شد، آمریکاییها از اینکه به نتیجهی دلخواه نرسیدند، بسیار ناراحت شدند.
حضرت آیتالله خامنهای، این مطالب را نشاندهندهی واقعیت درونی سردمداران بیخِرد آمریکا دانستند و با اشاره به قضایای اخیر عراق خاطرنشان کردند: حملهی آمریکا به حشدالشعبی در واقع گرفتن انتقام داعش بود زیرا آن نیرویی که داعش را زمینگیر کرد و از بین برد، بسیج مردمی عراق بود.
ایشان تأکید کردند: من و دولت و ملت ایران، جنایت آمریکا در حمله به حشدالشعبی عراق را بشدت محکوم میکنیم.
رهبر انقلاب اسلامی هیجان ضد آمریکایی در بغداد و سراسر عراق را نتیجهی طبیعی جنایت های آمریکا برشمردند و افزودند: رئیسجمهور آمریکا در مطلبی گفته ما این مسائل را از چشم ایران میبینیم و به آن پاسخ خواهیم داد. اما باید به آن ها گفت اولاً غلط می کنید زیرا این موضوع ربطی به ایران ندارد؛ ثانیاً باید منطقی باشید و بفهمید که علت اصلی این قضایا چیست. البته آن ها منطقی نیستند.
حضرت آیتالله خامنهای گفتند: آمریکاییها باید بفهمند که مردم منطقه همچون عراق و افغانستان، از آن ها به دلیل جنایت هایشان متنفرند و این تنفر یک جا خود را نشان خواهد داد.
ایشان با اشاره به جنایت های آمریکا بویژه دستگاه خبیث بلکواتر در عراق و در افغانستان و کشتار هزاران دانشمند عراقی و همچنین مردم عادی، خاطرنشان کردند: نتیجهی حرکت های سیاسی و امنیتی آمریکا و ظلم به مردم منطقه و غارت منافع، و تکبر در مقابل آن ها، چنین تنفری است.
رهبر انقلاب اسلامی سفر مقام های آمریکایی به برخی کشورهای منطقه بدون اجازهی آن کشورها و حضور در پایگاههای خود را نمونهی دیگری از رفتارهای تحقیرآمیز علیه کشورها و ملت های منطقه و زمینهساز موج نفرت و عصبانیت دانستند و تأکید کردند: جمهوری اسلامی اگر تصمیم بگیرد با کشوری معارضه و مقابله کند، صریح این کار را انجام خواهد داد اما همه بدانند ما به منافع و مصالح کشور و به عزت و عظمت و پیشرفت ملت ایران بشدت پایبند هستیم و در مقابل هر کس که بخواهد آن را تهدید کند، بدون ملاحظه وارد خواهیم شد و به او ضربهی خود را وارد خواهیم کرد.
حضرت آیتالله خامنهای، ملت ایران را ملتی شجاع، بابصیرت و آمادهبهکار در همهی عرصهها خواندند و گفتند: برخلاف اینکه بعضیها می گویند جنگ می شود، ما هرگز کشور را به سمت جنگ نمی بریم اما اگر دیگران بخواهند موضوعی را به این کشور تحمیل کنند، ما با قدرت تمام مقابل آن ها میایستیم.
ایشان تأکید کردند: ما معتقدیم که خدا با ما است و پیروزی نیز متعلق به ملت ایران است. همچنین معتقدیم فردای این کشور بمراتب بهتر از امروز خواهد بود، همانگونه که امروز کشور بهتر از دیروز است.
حضرت آیتالله خامنهای در بخش دیگری از سخنانشان، حضرت زینب سلاماللهعلیهارا بانویی برجسته در تاریخ بشریت خواندند و گفتند: آن بانوی باعظمت و شخصیت مستحکم و قوی به عنوان الگوی پرستاری معرفی شده و برقرار کردن ارتباط ویژه میان حضرت زینب با جامعهی پرستاری، کاری بجا و حقیقتاً مبارک است.
رهبر انقلاب اسلامی، پرستاری را ترکیبی از مجموعه ارزش های اخلاقی و فضائل انسانی از جمله شفقت، دلسوزی، اهتمام، مسئولیتپذیری، صبر و بردباری در برابر بیتابیها و کجخلقیها، و استقامت و دلزده نشدن از مشاهدهی سختیها برشمردند و افزودند: تکریم پرستار به معنای تکریم ارزش های انسانی و ارزشگذاری برای فضایل اخلاقی کمیاب است.
ایشان مشکلات جوامع بشری را غالباً به علت فقدان فضایل اخلاقی و انسانی دانستند و گفتند: امروز جامعهی ایرانی در حال حرکت به سمت قله است و در این حرکت بسیار مهم، پُرافتخار و خطیر، به ترویج ارزش های اخلاقی احتیاج مبرم دارد.
حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به یک برنامهی تلویزیونی که اخیراً فرد خیّری را نشان میداد که با تلاش و کوشش و جمع کردن کمکهای مردمی، صدها جهیزیه برای زوج های محروم تهیه کرده است، افزودند: خصوصیات اخلاقی برجسته همچون صبر، مهربانی، بردباری و شفقت جزو ریشههای اخلاقی ایرانیِ مسلمان است، همچنانکه در قضایایی مانند بلایای طبیعی، مردم با دل و جان به کمک یکدیگر میروند.
ایشان تأکید کردند: همهی دستگاههای مدیریتی، تبلیغاتی، رسانهها، معلمان، فعالان دینی و حتی فعالان سیاسی، وظیفه دارند این فضایل را در جامعه ترویج و توسعه دهند.
رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر مراقبت روحی و جسمی از پرستاران، خاطرنشان کردند: مسائل پرستاران بویژه بانوان پرستار همچون حوصله، نشاط کاری و پاسخگویی به نیازهای خانوادگی آنان باید مورد توجه و اهتمام قرار گیرد و مشکلات آن ها به طور جدی رسیدگی، و عدالت در مورد پرستاران رعایت شود.
حضرت آیتالله خامنهای با تأیید برنامهی اعلامی وزیر بهداشت مبنی بر تعریف هویت مستقل از کادر پزشکی برای پرستاران، گفتند: البته پرستار و پزشک مکمل یکدیگرند نه رقیب، و با توجه به حضور چند ده هزار دانشجوی پرستاری، باید یک مدیریت و برنامهریزی خوب در زمینهی مسائل آموزشی و توزیع متوازن پرستاری در سطح کشور و نیز توجه به سطح درآمدی و عایدی شغلی آنان، انجام گیرد.
ایشان همچنین خطاب به مسئولان بر رعایت حدود شرعی در بیمارستانها تأکید کردند.