🍃گاهى گفته مى شود چرا على(ع) در قصه خلافت به حدیث غدیر خم استناد نکرده است؟ ☘در پاسخ باید گفت: على(ع) به همان دلیلى که خلیفه اول در سقیفه بنى ساعده استناد کرد استناد نمود و فرمود اگر علت حقانیت خلیفه نزدیک بودن با پیامبر باشد ما به او نزدیک تریم. بشیر بن سعد که در سقیفه با ابوبکر بیعت کرد به على(ع) گفت اگر قبلاً خود را مطرح کرده بودى هیچ کس در حقانیت تو تردید نمى کرد اما تو در خانه نشستى و اکنون با این پیرمرد بیعت کردیم على(ع) پاسخ داد واى بر تو آیا جنازه رسول خدا(ص) را رها مى کردم و دنبال مقام مى رفتم.
فاطمه زهرا(ع) در همان زمان به حدیث غدیر خم استناد کرد و فرمود: «أنسیتم قول رسول اللّه فى غدیر خم من کنت مولاه فعلى مولاه؛
☘جو اجتماعى، سیاسى به گونه اى بود که افراد به راحتى نمى توانستند حدیث غدیر را نقل کنند و یا اگر نقل کرده اند در آن اوایل کمتر ثبت شده است. اما در سال هاى بعد که سختگیرى ها کمتر شد گزارش هایى از استناد على(ع) به حدیث غدیر نقل شده است مانند روز شوراى خلافت یا در ایام عثمان، در جنگ جمل و صفین و در صحن مسجد کوفه که به عنوان روز «منا شده» از آن یاد مى شود. زید بن ارقم و زیاد بن ابى زیاد نقل کرده اند: از على(ع) بالاى منبر مسجد کوفه شنیدیم که فرمود: به گواهى مى گیرم مرد مسلمانى را که از پیامبر(ص) شنیده آنچه روز عید غدیر خم فرمود: «من کنت مولاه فعلى مولاه اللهم و ال من و الاه و عاد من عاداه؛ هر که من مولاى اویم پس على مولاى اوست.
📙مجله پیام زن،شماره ۱۸۹،ص۸
📣 برای مطالعه بیشتر مقاله به لینک زیر مراجعه نمایید
www.namayenarjes.com