شنبه, 29 دی,1403

­

شنبه, 09 مرداد,1400

بررسی ابعاد الگويی سبک زندگی حضرت زهرا علیها السلام با تأکید بر بند هفتم بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی

مهم‌ترین ابعاد الگويي، سبك زندگي را با نگاه به سیرة فاطمي به سه دسته: نظام ارزشي، مسئوليت مادري و مسئوليت اجتماعي می‌توان تقسیم بندی نمود.

محمد علی نجفی [*]

چکیده

مفهوم سبک زندگی از جمله مفاهیم علوم اجتماعی است که در دهه اخیر بسیار مورد توجه عالمان اجتماعی و مدیران فرهنگی قرار گرفته است؛ سبک زندگی معنایی است که از بهم تنیدگی، پیوند و شبکه‌ای بودن عوامل متعددی که در شیوه‌های زندگی یا اقلیم‌های زیستن انسان تأثیر می‌گذارند، به وجود آمده است. باید این نظریه انتقادی رهبر معظم انقلاب را درک کنیم که مواجهه تمدن ایرانی- اسلامی با فرهنگ غرب که امروزه بر تمام جهان سیطره یافته است سبب تحولات بسیاری در تمامی شئونات جامعه ایرانی شده است؛ چراهایی که ایشان مطرح می‌کنند نیاز به ریشه‌یابی معرفتی دارد. در این مقاله به دنبال آنیم که از منظر علم جامعه شناسی، سبک زندگی حضرت زهرا­­علیها السلام­­ را­به عنوان یک الگوی تام در تمامی عرصه‌های زندگی برای جامعه زنان امروزی با تأكيد بر بند هفتم بيانيه­گام دوم انقلاب كه توسط امام خامنه‌اي­(مدظله العالی)­طرح گرديده، واکاوی کنیم و به این پرسش پاسخ دهیم که مهم‌ترین ابعاد الگويی سبک زندگی حضرت زهرا­­علیها السلام­ برای زنان امروزی چیست؟ روش مورد استفاده در این تحقیق، روش توصیفی- تحلیلی است. تکنیک‌های جمع آوری در این تحقیق نیز کتابخانه‌ای است. نتايج نشان مي‌دهد كه مهم‌ترین ابعاد الگويي، سبك زندگي را با نگاه به سیره فاطمي به سه دسته: نظام ارزشي، مسئوليت مادري و مسئوليت اجتماعي می‌توان تقسیم بندی نمود.

واژگان كليدي: سبك زندگي، جامعه شناسي، الگو، سيره­ فاطمي، نظريه انتقادي.

[*]: کارشناسی ارشد رشته پژوهش علوم اجتماعی (دانشگاه حکیم سبزواری)/ پژوهشگر و دانش آموخته جامعة المصطفی العالمیة واحد مشهد.

فایل ها برای دانلود

نوشتن یک نظر

افزودن نظر

x
دی ان ان