سخنرانی خانم شایسته خوی 1391/12/14
توصیه می کنم کتاب رهنمودهای دینی خانم طاهایی (ره) را بخوانید
پیامبر اکرم (صلی الله علیه وآله) برای تربیت فرزند سه دوره ی هفت ساله تعیین می کنند هفت ساله ی اول هفت سال امارت و سلطنت است. یعنی نمی توان او را آموزش رسمی داد، او فقط با دیدارها ، شنیدارها آموزش می بیند. عملی باید به او آموزش داد و پدر و مادر خطر را از بچه باید دور کنند. به عنوان مدافعان او مراقب او باشند . در هفت سال اول بچه باید خوب بخوابد ، خوب بخورد و خوب بازی کند . هفت سال دوم ، بچه خادم شماست یعنی باید کار یاد بگیرد تا 14 سالگی باید مهارت های زندگی را آموزش دیده باشد.
هفت سال سوم هفت سال وزارت و مشاوره دادن بچه است. این بچه باید آن دو دوره ی قبلی را خوب پشت سر بگذارد تا بتواند مشورت بدهد.
(کتاب تربیت برتر : آقای فرهاد هادیان و بتول هادیان)
با محبت حرف بزنید . بچه ها را دعوت به عبادت های سخت نکنید . جوانان ما تنوع طلبند ، سعی کنیم محیط تربیتی متنوع برایشان تعریف کنیم و طبیعت گردی ما را در سر تربیت می کند . از جوانان توقع زیادی نداشته باشیم ، بچه باید جرات داشته باشد سوالاتش را مطرح کند ، اعتقاداتش را بگوید ، خدا از کم جوان راضی است.
الگو دهی به جوان هم هست در مجله حوزه آمده است که رفتار والدین تاثیر مستقیم روی فرزند دارد.
خود انتقادی : انتقاد از اوضاع در مقابل فرزند مخصوصا دختر باعث می شود توجه فرزندان به این امور جزئی بیش از اندازه شود.
مقایسه کردن : وقتی فرزند مدام با فرزندان دیگر مقایسه شود ، دچار خود کم بینی می شود و اعتماد به نفس خود را از دست می دهد و نسبت به طرف دیگر احساس تنفر بهش دست میدهد .
بحث وجدل والدین : اختلافات و مشاجراتتان را در خلوت انجام بدهید ، جلوی بچه ها انجام ندهید ، بچه چه گناهی کرده است .
این باعث می شود بچه ها عصبی و پرخاشگر بشون باعث می شود بچه روی پدر ومادر حساب باز نکند.
بد گویی از دیگران : باعث می شود بچه وقتی بزرگ شد همان رویه را نسبت به دیگران داشته باشد . بچه ها سخن چینی و غیبت کردن را می آموزند .
رسالت ما برای تربیت فرزند رسالت بسار سنگینی است . مهم ترین خواسته ی ما تربیت کامل فرزندانمان می باشد .