جایگاه سیاسی هر کس در جامعه گویای تکلیف و حقوق سیاسی اوست. امام خمینی رهاسلام را دینی به تمامی سیاسی معرفی میکرد و مشارکت سیاسی را امری هدایتبخش و بالاتر از یک حق و به عنوان تکلیفی دینی بر عهده همگان چه زن و چه مرد میدانست. از دیدگاه وی هدف نهایی انسان، رسیدن به درجة کمال و نزدیکی به خداست. بنابراین جایگاه سیاسی زن را نیز در راستای همین هدف تعریف کرد.
مائده رضایی[*]
چکیده
جایگاه سیاسی هر کس در جامعه گویای تکلیف و حقوق سیاسی اوست. امام خمینی ره اسلام را دینی به تمامی سیاسی معرفی میکرد و مشارکت سیاسی را امری هدایتبخش و بالاتر از یک حق و به عنوان تکلیفی دینی بر عهده همگان چه زن و چه مرد میدانست. از دیدگاه وی هدف نهایی انسان، رسیدن به درجه کمال و نزدیکی به خداست. بنابراین جایگاه سیاسی زن را نیز در راستای همین هدف تعریف کرد.
در مقام تحقق این جایگاه در طول دوره رهبری انقلاب اسلامی و پس از عمر بابرکت خود با وصیتنامه سیاسی- دینی، آحاد مردم مسلمان اعم از زن و مرد را به مشارکت در پاسداری از اسلام، استقلال، و مبارزه با استکبار و... دعوت کرد. زنان ایرانی نیز با پیروی از آن رهبر بزرگ در انقلاب اسلامی و دفاع مقدس به ایفای تکلیف دینی پرداخته و جایگاه والایی را در حقوق سیاسی برای خود احرازکردند.
واژگان کلیدی: سیاست، زن مسلمان، امام خمینی ره، انقلاب اسلامی، حضور سیاسی.
[*]: پژوهشگر و طلبه درس خارج فقه و اصول مؤسسه علمی- تحقیقی مکتب نرجس علیهاالسلام و دانشجوی دکترای جامـعة المصطفی العـالـمیة واحد مشهد/ Hoze_Rezaie@Yahoo.com