امروز خطرات و چالشهای زیادی از جهات مختلف کانون خانواده را در معرض تهدید قرار میدهد. تلاطم و بحران در خانواده سبب تلاطم در جامعه و بهدنبال آن در تمدنها میشود. زیرا تمدنها متشکل از خانوادهها هستند شناخت این آسیبها و ارائه راهکارهای صحیح و مطابق با واقع با وجود تحقیقات زیاد اما هنوز به تأمل بیشتری نیاز دارد امروز رجوع به آموزههای دین در این مسئله و سایر مسائل از اهم امور است. درحالحاضر دستاوردهای تمدن غرب سبب به انزوا رفتن، و تضعیف سبک زندگی دینی شده و جامعه مسلمانان نیز دستکم برخی بحرانها را از خانوادههای غربی به ارث بردهاند.
ستون خیمهگاه خانواده را زن و شوهر تشکیل میدهند. تنظیم روابط و وظایف و حقوق این دو، نقش مهمی در بهبود زندگی زناشویی ایفا میکند، خانواده نمادی از قلب انسان است که دارای حالات مختلف و محل انوار غیبی فرشتگان است هرچه قلب در یگانگی مستقر تر باشد در ارتباط و اتحاد با عالم قدس موفقتر است. روشن است خانواده با صِرف قانون و حقوق اداره نمیشود. بلکه مرتبه برتری نیاز است و آن مرتبه وظایف اخلاقی است؛ که سطح آن برتر و انجام آن دشوارتر است.
بخشی از احادیث و روایات شریف رضوی به این مسئله مربوط میشود؛ که در این مقاله تلاش شده ابتدا وظایف مشترک زن و شوهر تبیین شده سپس وظایف اختصاصی هر کدام ذکر شود.
منبع: فصلنامه علمی ترویجی اخلاق، سال چهار، شماره 38، زمستان 1393، صص،9_41
برای مطالعه بیشتر مقاله به لینک زیر مراجعه نمایید
www.namayenarjes.com