ﺳﻪشنبه, 02 بهمن,1403

­

ﺳﻪشنبه, 27 مهر,1395

معرفی مربی

­ ­ تربیت در قرآن ­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­به یاد استاد طاهائی (رحمه الله­ علیها ) ­­­­­­­­­­­­­­­مدرسه علمیه نرجس (علیهاالسلام) ­­­­­­ 95/07/27

­

بِسم الّلهِ الرحمنِ الرحیم

قال الله‌العظیم:

­قالَ فِرْعَوْنُ وَ ما رَبُّ الْعالَمينَ

فرعون گفت: پروردگار عالمیان چیست؟

قالَ رَبُّ السَّماواتِ وَ الْأَرْضِ وَ ما بَيْنَهُمَا إِنْ كُنْتُمْ مُوقِنينَ

(موسی )گفت:پروردگار آسمان‌ها و زمین و آنچه میان این دو است اگر اهل یقین هستید.

قالَ لِمَنْ حَوْلَهُ أَ لا تَسْتَمِعُونَ

(فرعون ) به اطرافیانش گفت:آیا نمی‌شنوید این مرد چه می‌گوید؟

قالَ رَبُّكُمْ وَ رَبُّ آبائِكُمُ الْأَوَّلينَ

(موسی)گفت: پروردگار شما و پروردگار نیاکان شما­­­­­­­­­­­­­­­­­­­ ­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­(سوره شعراء23تا26)

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­ ­­­­­

معــرفی مـربـی

نکات مورد توجه آیات:

جو سازی، حق پوشی و حرف منطقی دیگران را ناکار آمد جلوه دادن ابزار کار انسان های غیر الهی است کسانی که ربوبیت خداوند یعنی مدیریت و قانون گذاری خداوند و لزوم اطاعت از دستورات پروردگار را قبول ندارند.

پیامبران وظیفه بیداری و آگاهی دادن جامعه را نسبت به این گونه اشخاص و رفتار های آنان را دارند.

پاسخ‌های صریح و روشن حضرت موسی علیه السلام نسبت به سوال های اعتقادی مستکبری همچون فرعون می‌تواند اتمام حجت برای او و افراد نظیرش باشد!

نکته اول : هنگامی که حضرت موسی علیه السلام با لحن قاطع و کوبنده ای سخنان فرعون را پاسخ داد فرعون پرسید پروردگار عالمیان چیست؟" وَ ما رَبُّ الْعالَمينَ" بسیار بعید است که فرعون این سخن را واقعاً برای فهم مطلب گفته باشد بلکه بیشتر به نظر می آید که برای تحقیرومسخره کردن این سوال را مطرح نموده باشد.

­حضرت موسی علیه السلام باید بطور جدی پاسخ دهد و از آنجا که ذات خدا از دسترس افکار انسانها بیرون است برای او با استفاده از پهنه آفرینش و طبیعت سخن می گوید .می‌فرماید: او پروردگار آسمان‌ها و زمین و آنچه در میان این دو قرار گرفته است ­می باشد"قالَ رَبُّ السَّماواتِ وَ الْأَرْضِ وَ ما بَيْنَهُمَا "

­

­آسمان ها با آن عظمتش، زمین با آن وسعت و گستردگی و موجودات رنگارنگش که تو و دستگاه تو در برابر آن ذره ناچیزی بیش نیست.آفرینش پروردگار من است. چنین آفریدگار مدیر و نظم دهنده‌ای شایسته پرستش است نه موجود ضعیف و نا چیزی همچون تو!

توجه به این حقیقت نیز لازم است که بت پرستان معتقدند هر یک از موجودات این عالم ربی دارد. اما حضرت موسی علیه السلام با جمله فوق اشاره به این حقیقت دارد ­این نظام واحد که بر مجموعه عالم هستی حکم فرما است دلیل بر این است که جهان"رب واحدی" دارد.

­جمله " إِنْ كُنْتُمْ مُوقِنينَ" ممکن است اشاره به این مطلب باشد که موسی ­­­­­­­­­­­­­­­­­علیه السلام می‌خواهد تلویحاً به فرعون و یارانش بفهماند که من می دانم هدف شما از این سوال، درک حقیقت نیست اما اگر در جستجوی حقیقت هستید چشمتان را باز کنید و ببینید و جهان بینی خود را تصحیح کنید!

نکته دوم: فرعون با استهزاء رو به اطرافیان خود نموده می‌گوید آیا نمی‌شنوید این مرد چه می‌گوید­ "قالَ لِمَنْ حَوْلَهُ أَلا تَسْتَمِعُونَ"

پیداست اطراف فرعون افرادی از قماش خود او بوده‌اند اصلاً چه بسا سخن منطقی و دلنشین موسی در قلب تاریک این گروه می خواهداثری بگذارد به همین جهت به اطرافیان خود القا می‌کند که موسی از عهده جواب بر نمی‌آید!

نکتهسوم: حضرت سخنان منطقی و حساب شده خود را بدون هیچ ترس و واهمه ادامه داده و می‌گوید: ­او پروردگارشما و پدران نخستین شما است" قالَ رَبُّكُمْ وَ رَبُّ آبائِكُمُ الْأَوَّلينَ"

در حقیقت موسی علیه السلام که در مرحله نخست از

انسانها و آثار پرورش الهی و ربوبیت پروردگار در روح و جسم بشر پرداخت تا این مغروران بیخبرلااقل درباره خود بیندیشند و کمی خود را بشناسند و به دنبال آن خدای خود را.

در پایان این بخش از گفتگو فرعون می‌گوید من سخنان تو را نمی‌فهمم و هرکس غیر از من خدای دیگر را معبود بگیرد محکوم به مرگ و یا زندان است.مستکبران با این نوع برخوردها وتهدیدها می‌خواهند صدای حق گویان را خاموش کنند چرا که ادامه این بحث ها سبب بیداری مردم می‌شود!­

اما زهی خیال باطل!

نوشتن یک نظر

افزودن نظر

x
دی ان ان