یكي از عمدهترين نگراني بشر، نياز و فقر مالي است كه روح او را آزار داده و گاه او را از مسير فطري باز ميدارد. نويسنده عقيده دارد از آنجايي كه سختي و گرفتاري لازمه لاينفك زندگي آدمي است، بشر ناگزير از بهرهگيري مهارتهاي سهگانه (شناختي، رفتاري، معنوی )ارائه شده قرآني در غلبه نمودن بر فقر مالي ميباشد، چه آنكه در صورت عدم دستيابي به مهارتهاي مذكور، فقر مالي، سلامت روان و ايمان آدمي را در معرض خطر قرار خواهد و آدمي را از طي مسير فطري باز ميدارد.
در آموزه هاي ديني به بشر تعليم داده شده كه در برابر خوشايندهاي زندگي سپاسگزار بوده و در مشكلات، خصوصاً فقر مالي، با بهرهگيري از مهارتهاي ارائه شده وحياني، بر آنها چيره گردد تا از خطرات ناشي از آن در امان بوده و بتواند هويت انساني و ايمان و آرامش روان خويش را حفظ نمايد.
مهارتهاي سهگانهاي كه قرآن برای غلبه بر فقر مالي ارائه داده است عبارتند از:
مهارت شناختي (احتياج و فقر ذاتي بشر، اموال وسيله آزمايش است، بهرههاي دنيا اندك و رزق خير نزد خداست و رزّاق (روزيدهنده) خداست.)، مهارت رفتاري (كار، انفاق، اميد به گشايش و ترك مقايسه صعودي و مصرف بهينه) و مهارت معنوي (تقوا، نماز، دعا، توكل، تسليم، صبر، شكر و قناعت.
اين نوشتار، همچنین مهارتهايي كه قرآن برای غلبه نمودن بر فقر مالي فردي (تحمل فقر و خروج از آثار طبيعي و عادي آن) ارائه داده است.
منبع: مجله پژوهشهای قرآنی،شماره۵۷،ص۱۷۶
برای مطالعه بیشتر مقاله به لینک زیر مراجعه نمایید
www.namayenarjes.com